Streekbesturen van onze bond

Informatie over onze streekbesturen en lezingenoverzicht

Streken
Hieronder vindt u ook een overzicht van de streken met de aangesloten zondagsscholen. En het formulier voor het aanvragen van subsidie voor vergaderingen georganiseerd door de streken.

Overzicht van de streken die aangesloten zijn bij onze bond

Contactpersonen uit het hoofdbestuur per streek

Naam streek

Joke Meijer

Streek Utrecht

ds. C.J. Barth

Jaarplan voor de streken voor financiele ondersteuning vanuit landelijke bestuur

Standaard statuten streekbesturen

Overzicht van onderwerpen door sprekers uit het hoofdbestuur

Waarom is een goed lopend streekverband belangrijk?
Men kan contact onderhouden met zondagsscholen uit de regio. In een tijd waarin het geloof in onze Zaligmaker Jezus Christus steeds meer aan de rand komt te staan, is wederzijdse ondersteuning erg belangrijk. De noodzaak hiertoe wordt in streken verschillend beleefd, afhankelijk van geografische omstandigheden. Het maakt nogal verschil of je in de ‘Bible-belt’ woont, of in ‘het Noorden van het land’. Het geeft de mogelijkheid gezamenlijk cursussen en ondersteuning voor de leidinggevenden te organiseren. Het hoofdbestuur ondersteunt het belang van de streken door geld beschikbaar te stellen voor activiteiten. Waar de streekbesturen niet of minder goed functioneren probeert het hoofdbestuur nieuwe initiatieven te ontplooien.

Waarom ik naar een streekvergadering ga?

Gisteravond was er een ‘streekbijeenkomst’ van de ‘streek’ waar onze zondagsschool bij is aangesloten. Ik wist niet of ik er eigenlijk wel zin in had – het onderwerp sprak me aan, maar de meeste mensen daar zal ik wel niet kennen.

Het zaaltje van het verenigingsgebouw bij de kerk stroomde gezellig vol en de koffie was lekker …

Het begin van de avond werd gevuld door een lezing over ‘hoe houd ik de kinderen betrokken?’. Direct was er al de herkenning: je moet zondag vertellen en dit is wel een heel moeilijk onderwerp! Of: dit verhaal kennen ze allang – hoe pak ik dat aan?

Na de pauze verdeelden we ons in groepjes. Eerst tastten we elkaar wat af: welke groep doe jij / wij hebben maar 2 groepen / onze groep zit voor in de kerk, we kunnen dus niet schrijven / wij moeten altijd wachten tot de crèche leeg is / de groep die ik nu heb is zo druk! / etc. Daarna gingen we aan de slag met de vragen. En weer die herkenning! Anderen die zondagsschool geven, ervaren dezelfde dingen als ik!

Als er weer zo’n bijeenkomst is, ga ik weer!

Klik hier voor de actuele agenda van de cursussen

Klik hier voor de algemene agenda en noteer direct de data van de streekvergaderingen