Bid- en dankdag

Op deze pagina vindt u de materialen om te gebruiken rondom Bid- en dankdag

Steeds meer gemeenten geven tijdens de dankdagdienst de kinderen een exemplaar mee van het blad Kind & Evangelie.
In dit blad staat een Bijbelverhaal, een vrij verhaal om (voor) te lezen en er zijn diverse pagina's met puzzels en andere verwerkingen.
Kortom een verantwoord en actueel blad. Wat ook uitgedeeld kan worden aan de basisschoolkinderen die misschien niet zo frequent de kerk bezoeken.
Wij ontvangen uw bestelling graag vóór 10 oktober 2017

Dankdagmap 2017 & Reformatieherdenking
Op D.V. dinsdag 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon. De dag erna, woensdag 1 november, is het Dankdag.

Omdat veel kerken en scholen in deze week aandacht zullen (willen) besteden aan zowel de Reformatieherdenking als Dankdag, zal de Dankdagmap dit jaar gekoppeld zijn aan de Reformatieherdenking.

Het centrale bijbelgedeelte van de Dankdagmap is Handelingen 8:26-39, het gedeelte over Filippus en de kamerheer. Meer informatie over het thema, de kernboodschap en de themapsalm volgt half mei.

Wij hopen u als kerk en/of school, met deze keuze van dienst te zijn. Om zo, met de kinderen, in één week de Reformatie te herdenken én Dankdag te vieren!

Klik hier voor meer informatie over de dankdagmap van de HGJB waar ook wij aan meewerken.

Klik hier om het themanummer van OPvoedingsbron over in gebed te bestellen of te downloaden

Gebed Het onze Vader
Onze Vader