Zing!

Zing jij graag? 's Morgens als je wakker wordt, overdag op school en 's avonds voor het slapengaan?

In dit dagboek krijg je elke dag uitleg bij een psalm. Alle 150 Psalmen komen langs. Hierdoor leer je begrijpen wat de Heere je wil leren, tijdens het zingen. Door de uitleg van moeilijke woorden in de tekst snap je beter wat er staat. Zo leer je zingen en begrijpen tegelijk!
Diverse leerkrachten en predikanten uit de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Hersteld Hervormde Kerk werkten mee aan dit dagboek. Zij gebruikten veel aansprekende voorbeelden uit het dagelijks leven, waardoor het dagboek makkelijk leest. Ben jij tussen de acht en tien jaar oud? Dan is dit dagboek speciaal voor jou geschreven!

Deze uitgave verschijnt in samenwerking met de Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie en het Landelijk Contact Jeugdwerk van de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Ean code:
9789033125812Titel:
Zing!
Auteur: Geertje Fokkema & Steven Middelkoop

Inhoud

Iedere dag staat er een vers van een berijmde Psalm centraal. De strekking van het psalmvers wordt  uitgelegd. Sommige moeilijke woorden krijgen wat extra aandacht. Vanuit iedere Psalm wordt er één berijmd vers besproken. De meeste verzen worden over twee of drie dagen besproken.

De medewerkenden aan dit dagboekje zijn er zo in geslaagd om in eenvoudige bewoordingen het psalmvers uit te leggen.

Beoordeling

Aan dit dagboekje hebben 24 personen meegewerkt die allen behoren tot de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Hersteld Hervormd Kerk. Iedere dag wordt er, naast de uitleg van het psalmvers, aan het kind een vraag gesteld, een opdracht gegeven of iets geschreven om verder over na te denken.

Een positief dagboekje voor kinderen vanaf groep 5.

Persoonlijk vind ik het jammer dat de onberijmde tekst uit de Bijbel niet afgedrukt staat!

Beoordeling

Warm aanbevolen.