30-03-2017

Gezamenlijke vergadering van leidinggevenden en besturen Streek Utrecht

Hartelijk welkom op deze interactieve toerustingsavond georganiseerd door streekbestuur en hoofdbestuur in Kamerik

Ds N.A. Donselaar zal spreken over het thema “Hoe zien wij het kind op de zondagsschool. Weet het kind zich herkent?

De streek bijeenkomst wordt gehouden om 20:00uur in verenigingsgebouw Elim Burgemeester Talsmaweg 19 3471CM te Kamerik op DV 30 maart 2017

aanvang 19.45 uur met koffie
Opening 20.00 uur

Waarom ik naar een streekvergadering ga?

Gisteravond was er een ‘streekbijeenkomst’ van de ‘streek’ waar onze zondagsschool bij is aangesloten. Ik wist niet of ik er eigenlijk wel zin in had – het onderwerp sprak me aan, maar de meeste mensen daar zal ik wel niet kennen.

Het zaaltje van het verenigingsgebouw bij de kerk stroomde gezellig vol en de koffie was lekker …

Het begin van de avond werd gevuld door een lezing over ‘hoe houd ik de kinderen betrokken?’. Direct was er al de herkenning: je moet zondag vertellen en dit is wel een heel moeilijk onderwerp! Of: dit verhaal kennen ze allang – hoe pak ik dat aan?

Na de pauze verdeelden we ons in groepjes. Eerst tastten we elkaar wat af: welke groep doe jij / wij hebben maar 2 groepen / onze groep zit voor in de kerk, we kunnen dus niet schrijven / wij moeten altijd wachten tot de crèche leeg is / de groep die ik nu heb is zo druk! / etc. Daarna gingen we aan de slag met de vragen. En weer die herkenning! Anderen die zondagsschool geven, ervaren dezelfde dingen als ik!

Als er weer zo’n bijeenkomst is, ga ik weer!